Nova DSS u KM: Apel da se problemi rešavaju mirno i bez upotrebe sile

FOTO: KoSSev

Pozivamo naš narod da bude oprezan, ali da ne podleže panici jer smo mi već 23 godine naviknuti na pritiske i probleme i apelujemo da se problemi rešavaju mirnim putem, bez upotrebe sile, a u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN, poručili su iz Nove Demokratske Stranke Srbije sedišta u Kosovskoj Mitrovici.

Članovi Gradskog odbora ove stranke juče su, povodom aktuelnih dešavanja na severu Kosova, odnosno za probleme sa srpskim registarskim tablicama i dokumentima, održali sastanak.

Osim sa Severa, ovom sastanku prisustvovali su i članovi iz ostalih delova KiM.

Oni smatraju da su sva dešavanja i svi problemi koji, kako ističu, sada dostižu kulminaciju, direktna posledica pogubne politike Srbije od 2008. godine – „kada su se Kosovo i Metohija branili u onolikoj meri koliko to nije štetilo interesima EU“.

„S obzirom na to da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao da je rubikon pređen, krajnje je vreme da se ta politika promeni“, navode.

Stoga, iz ove stranke očekuju da se u najskorije vreme zakaže posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj će se izložiti detaljniji plan u vezi KiM.

Istovremeno, poručuju da se pridružuju pozivu građanima na Severu „da ne upadnu u zamku primamljivih ponuda tzv. premijera Kosova Aljbina Kurtija po pitanju registarskih tablica i ličnih dokumenata“.

„Licemerno je da Aljbin Kurti, poznat po srbofobiji i radikalizmu, daje tako primamljive ponude Srpskom narodu“, navode.

Dodaju da je njihova stranka spremna na saradnju sa svim političkim subjektima koji rade u interesu opstanka naroda na KiM, odbrani ustava Republike Srbije i rezolucije SB UN.

Informišite se o najnovijoj krizi na našim tematskim stranicama Briselski proces i Tablice



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.