„Noć srpskog filma“ sutra u gračaničkom Domu kulture

Noć srpskog filma
FOTO: Filmski centar Srbije

Manifestacija „Noć srpskog filma“ koja se održava sutra u 32 grada u Srbiji, u više od 40 bioskopa, biće obeležena i u Gračanici, u Domu kulture gde će biti prikazana četiri dugometražna igrana filma i isto toliko kratkih filmskih ostvarenja.

Na repertoaru će se naći sledeći zapaženi domaći filmovi: „Južni vetar”, reditelja Miloša Avramovića, „Taksi bluz“ Miroslava Stamatova, „Kralj Petar I” Petra Ristovskog i dečji film „Zlogonje“ reditelja Raška Miljkovića.

U okviru ove manifestacije biće prikazana i četiri kratkometražna filma i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića i kratki studentski film „Šafarikova 19“ Lane Pavkov.

Raspored projekcija: U 15 časova biće emitovan kratkometražni film „Eho” u trajanju od 7 minuta, zatim „Šafarikova 19“ – 20 minuta, a potom dečiji film „Zlogonje“ u trajanju od 90 minuta. U 17 časova biće prikazan film reditelja Petra Ristovskog „Kralj Petar I“, a u 19 časova kratkometražni film „Isti“ i komedija „Taksi bluz“. Za 20 časova zakazano je prikazivanje kratkometražnog filma „Mališan“ u trajanju od 11 minuta, i „Južni vetar“ Miloša Avramovića u trajanju od nešto više od 2 časa.

Cilj manifestacije je, kako poručuju organizatori, popularizacija srpskog filma sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačanom što većem broju zainteresovanih gledalaca, a posebno mladima.

Gračanički Dom kulture takođe organizuje „Noć srpskog filma” i u Kulturno prosvetnom centru „Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu.

Cena ulaznice je 100 dinara, osim za dečiji film „Zlogonje” za koji se ulaz neće naplaćivati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.