Niški simfonijski orkestar večeras u Mitrovičkom dvoru

Niški simfonijski orkestar večeras nastupa u Kosovskoj Mitrovici. Isti orkestar je poslednji put gostovao na Severu Kosova pre tačno godinu dana.

Ovaj simfonijski orkestar postoji duže od 60 godina. U bogatoj koncertnoj delatnosti ostvario je uspešne turneje u svim većim gradovima Srbije, potom u Rumuniji, Bugarskoj, Austriji, Italiji, Grčkoj, i prestonicama bivše Jugoslavije, a nastupao je i na značajnim muzičkim festivalima: Dubrovačke letnje igre, Mokranjčevi dani, Olimpus u Grčkoj, Niške muzičke svečanosti, itd.

Dobitnik je značajnih nagrada i priznanja: Zlatna plaketa dodeljena od Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, Zlatna značka Jugoslovenskih horskih svečanosti, nagrada Oslobođenja Grada Niša 1971. godine i najviše priznanje Grada Niša, nagrada „11. Januar“ 2013. godine.

Večerašnji koncert počinje u 17 časova, u Mitrovičkom dvoru. Ulaz je slobodan, navodi se u saopštenju mitrovičkog Studentskog centra.

Organizatori su Studentski centar "Priština" – Kosovska Mitrovica, Privremen organ opštine Kosovska Mitrovica i Pokrajinski kulturni centar.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.