Nikola Saveljić stabilno, uskoro izlazi iz bolnice

Stanje sedamnaestogodišnjeg Nikole Saveljića potpuno je stabilno. Ima blago povišenu temperaturu, ali se oporavlja i uskoro bi mogao i da napusti bolnicu. On se i dalje nalazi na hirurškom odeljenju u Zdravstvenom centru, na intenzivnoj nezi. Saveljića je danas u bolnici, na Vaskrs, posetio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

POGLEDAJTE: Đurić poručio Nikoli Saveljiću: Oporavi se, nemoj ništa da brineš i pronaći ćemo one koji su ti ovo uradili

"Trenutno zdravstveno stanje povređenog Nikole Saveljića je potpuno stabilno. On je potpuno hemodinamski stabilan, urednih vitalnih parametara. Ima blago povišenu temperaturu od 37.2 stepena. On se trenutno oporavlja i nadamo se da će taj oporavak ići kako smo i zamislili i da će uskoro napustiti naš zdravstveni centar potpuno oporavljen," izjavio je zamenik direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj mitrovici, Zlatan Elek.

Nikola Saveljić se od 9. aprila nalazi u bolnici, a nakon što su ga toga dana u blizini glavnog mitrovičkog mosta više lica koja su prešla most iz pravca juga, napala i oštrim predmetom mu nanela teške povrede u predelu grudnog koša.

On je odmah prebačen u mitrovički zdravstveni centar gde mu je zaustavljeno krvarenje, potom je izvšena i tročasovna operacija. 

U ranijoj izjavi za KoSSev direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović, rekao je da je Saveljiću rana naneta oštrim predmetom, najverovatnije nožem odozgo nadole – od pluća, dijafragme, do jetre, da je povreda teška – opasna po život. Kosovska policija ovaj slučaj vodi kao pokušaj ubistva.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.