Neposredna nastava u svim školama u Srbiji i naredne nedelje

Foto: KoSSev

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 6. decembra, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prema podacima iz nadzora, preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, od 24. novembra do 01. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 1601 (0.21) odsto.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije ukupno je 15 (0.04%) odeljenja (16 i manje učenika) koja su, zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju,  prešla sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 145 (0.36%) odeljenja (17 i više učenika) koja su, zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju, prešla sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 16 (0.04%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tim na nedeljnom nivou, na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz „Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić rekao je za RTS da je reakcija na neposrednu nastavu u školama više nego pozitivna i da nije bilo protesta ni roditelja ni nastavnika.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.