Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić, izjavila je danas da politički dijalog nije u nadležnosti tog Ministarstva, već da je u nadležnosti Narodne skupštine i Evropskog palamenta.

A ni oni se baš nešto ne grabe da ga započnu. Uostalom svima nam je jasno da političkog dijaloga neće biti sve dok je drski i bahati uzurpator svih poluga i segmenata vlasti u njenom posedu.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je da građani treba da budu ponosni na rezulate „koje smo svi zajedno postigli“ u borbi protiv korone, navodeći da je Srbija u zdravstvenom i privrednom smislu među najboljima u odnosu na sve druge zemlje.

Kada ti ovako, preko kamere, pravo u glavu saopšti, bez trunke ustručavanja, takvu glupost, izmišljotinu i laž da smo u svemu najbolji i kada dobro osmotriš ko ti to govori a pri tome znaš šta je istina, ozbiljno moraš da se zamisliš nad svojom sudbinom koja je eto bez ikakvog razloga pala u ruke tamo nekim nikogovićima sakupljenim “sa koca i konopca”. Svakog dana bez razmišljanja, izbuljenih očiju, da bi valjda bili uverljiviji, lažu da smo prvi i najbolji đa u regionu đa u Evropi, đa u celom svetu u borbi protiv pandemije, u ekonomskom razvoju, u procentu rasta BDP-a, u nabavci respiratora ispod ruke, u broju i nivou stranih investicija, u borbi protiv migrantske krize, u brzini naručivanja vakcina, u brzom podizanju Kovid bolnice, u… A imamo najviše narodnih kuhinja, najmanje plate i najmanji BDP po glavi stanovnika i najveći javni dug… Doduše u po nečemu jesmo najbolji: po upropaštavanju prosvetnog sistema pa samim tim nazadovanju u svemu kao posledici, kao i po kriminalu i po korupciji u vrhu vlasti.

Draško Stanivuković, zajednički kandidat PDP i SDS-a, kao i još nekoliko manjih opozicionih stranaka, nakon što je proglasio pobedu u Banjaluci, izjavio je da je pobedio na 250 biračkih mesta od 257. SNSD tvrdi da vode u mnogim opštinama. Opozicija proglasila pobedu i u Bijeljini. Našalio se i rekao kako ovo će prvi put nakon četiri godine moći ući u Skupštinu Grada a da ga ne dočeka policija. Istakao je kako je pobeda u Banjaluci „preduslov svih promjena u celoj RS i da će tako biti“.

Retko nama nesrećnima godinama dolaze dobre vesti. E pa ovo je jedna od njih. Bravo za mladost, iskrenu borbu i poštenu pobedu protiv zla.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.