Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

„Imaju oni svojih unutrašnjih problema pa moraju da izmišljaju“, odreagovao je danas Vučić na jučerašnju seriju izjava iz Prištine o „Vučićevoj pretnji“ da će u izostanku kompromisnog rešenja, na Kosovu doći do sukoba poput onog u Nagorno Karabahu.

Sve i kada bi hteli da žive sa nama, nisu ludi da žive sa njim. Tu su u prednosti u odnosu na nas. Blago njima.

Zvaničnici NATO-a odbili su da komentarišu izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da bi na Kosovu moglo doći do sukoba kao u Nagorno Karabahu ako mirovni napori ne uspeju.

Naravno, pošto su mu i oni odobrili da priča šta hoće, jer je njima važno šta on radi a ne šta priča, a za sada radi sve kako im je i obećao.

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da nema mogućnosti da Beograd i Priština uđu u rat i zapitao se o kom to ratu govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ala se nasekirao…

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će nadležni poslušati struku i sa novim merama za suzbijanje širenja koronavirusa izaći za dan ili dva.

U situaciji „dramatičnog” porasta broja zaraženih nadležni će poslušati „struku” kako nam ne bi stradale „bake i deke”. Da im šef nije izmišljao ove termine ne bi imali šta da kažu novinarima.

Tajfun „Vamko”, koji je pogodio Filipine, odneo je najmanje 39 života, a vojska i policija i dalje tragaju za desetinama osoba koje se vode kao nestale. To je 21. tajfun koji je pogodio Filipine od početka godine, smatra se najsmrtonosnijim i izazvao je poplave u Manili i okolnim provincijama, prenosi Rojters. Vojni komandir Gilbert Gapej rekao je da se traga za 22 osobe. Neke od žrtava stradale su u poplavama, a neke u klizištima ili urušavanju kuća. Desetine kuća su potopljene, iako je nivo vode u nekim delovima počeo da se povlači. Oko 500.000 domaćinstava ostalo je bez struje.

Jedino šte je dobro na ovom našem brdovitom Balkanu je što nemamo bar te prirodne tajfune.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.