Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Specijalno tužilaštvo u Prištini ponovo je podiglo optužnicu protiv šest osoba osumnjičenih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, za koju branilac jednog od osumnjičenih advokat Dejan Vasić tvrdi da je reaktiviranje prethodne optužnice, bez ikakve izmene i dopune. Vasić je RTS-u, nakon što je preuzeo optužnicu u tužilaštvu u Prištini, rekao da je Specijalno tužilaštvo u Prištini ponovo podnelo istu optužnicu, ponovo sa istim obrazloženjem, protiv istih ljudi, za apsolutno ista krivična dela.

Iz pristojnosti nije rekao da je sve to prosto neozbiljno ali sam siguran da je to mislio.

Bivši član Generalštaba „OVK”, Redžep Seljimi pojavio se danas prvi put na sudskom zasedanju u okviru Specijalizovanih veća.  Izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od 10 tačaka iz optužnice.

Nikada nisam razumeo zašto na sudu prvo pitaju optuženog da se izjasni da li je kriv po tačkama optužnice kao da će neko da kaže da jeste.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da za sada epidemiološka situacija ne ukazuje da treba zatvoriti škole, a da će o tome, ukoliko bude potrebe, odlučivati Krizni štab za borbu protiv epidemije. „Obrazovni sistem nije mesto za neku širu transmisiju virusa i s tog aspekta dugujemo veliku zahvalnost prosvetnim radnicima, učenicima i studentima”, istakao je on.

Pre bih rekao da su ta mladost, i u vezi sa tim, jak imunološki sistem organizma dece u školi i studenata to što ne dozvoljava širenje zaraze, a manje zasluga obrazovnog sistema, Kriznog štaba i ministra prosvete.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.