Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kancelarija za registraciju političkih partija i potvrđivanje primila je četiri prijave za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, potvrdio je za Kontakt Plus član CIK-a Nenad Rikalo. Prijavljeni kandidati su Milan Radojević iz političke partije Srpska lista, Dušan Milunović, nezavisni kandidat, Fljorent Azemi iz političke partije DPK i Erden Atić iz političke partije Pokret Samoopredeljenje.

Dušan Milunović je pobedio. A sada neka vodaju ove bez stava i obraza oni što su isto bez stava i obraza ali su prvima direktori, načelnici i šefovi pa neka glasaju do mile volje za onog za koga su im naredili a posle kada se vrate kući neka se stide od porodica i familija jer su ostali niko… I ništa.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, rekla je da je tek juče u Službenom glasniku objavljena odluka Vlade Srbije o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje kovida, što ukazuje da su svi članovi tog tela mesecima lažno predstavljali. Tepić je u pisanoj izjavi dodala da je objavom dokazano da je opozicija bila u pravu kada je govorila da je Krizni štab „samo fantomska, privatna grupa Aleksandra Vučića za propagandu“, koja je služila za „svesno obmanjivanje građana“.

Dakle da ponovim. To što je sebe zvalo “Krizni štab” je teška prevara koja je bila paravan za sve, još mnogo veće, Vučićeve prevare skrivene iza veštačke brige za “bake i deke”. Ti samozvani članovi “Kriznog štaba” su svega toga svesni i s obzirom da se radi o predumišljaju uz lažno predstavljanje zaslužuju duge zatvorske kazne zbog teških krivičnih dela učinjenih protiv zdravlja ljudi.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, izjavio je da za sada nema razloga da se sa kombinovane pređe na online nastavu i dodao da će se pratiti situacija sa koronavirusom i da će, u dogovoru sa Kriznim štabom, Vlada Srbije doneti odgovarajuće odluke. On je rekao da za sada za to nema razloga i dodao da dnevno razmatraju podatke, a istakao je da u 11 upravnih okruga u Srbiji korona nije ušla u obrazovni sistem, a da je u Beogradu u oktobru samo 0,024 odsto učenika ili studenata dobilo koronu.

Ako se procentualno “malo” zarazi onda je to zasluga “Kriznog štaba”, ministra, vlade i predsednika. Ako se zarazi više opet je to njihova zasluga jer da nije njih bilo bi mnogo više i od toga. E a ako se mnogo zarazi onda su za to krivi zaraženi jer nisu poštovali epidemiološke mere. Najviše me nerviraju ti što su uvek zaslužni a nikada odgovorni. Što je takvih više narodu je gore.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.