Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Sjedinjene Američke Države donirale su kosovskom ministarstvu zdravlja opremu za kiseonik, piše Gazeta Express. Ministar zdravlja, Armend Zemaj, rekao je da SAD nastavljaju da podržavaju ovo ministarstvo. „Zajedno sa pukovnikom Stefenom A. Rozeom i majorom Kourtnejom Olson učestvovali smo u preuzimanju i uručenju ove donacije. Istakao je da se zahvalio pukovniku Rouzu i majoru Olsonu i rekao da je Kosovo „blagoslovljeno američkim prijateljstvom. Sjedinjene Države neprekidno pomažu Kosovu medicinskom opremom u borbi protiv pandemije covid-19“.

Za početak bi bilo dovoljno da pomognu sebi.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, je na predizbornom skupu u Nebraski u utorak uveče rekao da je upravo on okončao 400 godina sukoba između Srbije i Kosova. „Znate šta se desilo? Sve je trajalo 20 minuta. Borili su se 40 godina, mada mislim da se bore 400 godina, ali su želeli da se dogovore. Pre dva meseca bili su u Ovalnom kabinetu, ljubili se i grlili. Bilo je lako”, rekao je Tramp. On je govoreći o sporazumu koji je potpisan u Vašingtonu, rekao da je prekinuto 400 godina ubijanja. „Da li ste znali da sam nominovan za tri Nobelove nagrade za mir? Da li možete da verujete? Što se tiče regiona poput Kosova i Srbije, pravimo trgovinske sporazume. Rekao sam – Čekaj malo, zar se oni ne bore stalno jedni protiv drugih? Da. Mnogo decenija? Kako znam? Rekao sam da znam, oni se stalno međusobno tuku”, rekao je Tramp, a preneo portparol Bele kuće.

Ovo je idiotska vest, ovo je idiotska formulacija, ali je svejedno ovo i idiotski stav ko god da ga ima.

Mandatar za sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ne isključuje mogućnost učešća političara u novoj izvršnoj vlasti, ukoliko oni svojom biografijom zadovoljavaju uslove za predloženu funkciju. Krivokapić je na svom Tviter nalogu napisao da ostaje pri stavu da „svi kandidati za ministre u novoj Vladi moraju proći proveru kompetencija za funkciju na koju su predloženi. To ne isključuje učešće političara u vladi, ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju”, rekao je Krivokapić.

Koliko god da se neki seire nad onim što se dešava u Crnoj Gori, a po njihovoj je volji propast koalicije i vraćanje na staro, ja sam i dalje na strani poštenih ljudi koji imaju najbolje namere, Abazovića, Bečića i Krivokapića. To je jedina, poslednja poštena varijanta i jedini put naše braće u bolje sutra bez kriminala i korupcije kao kod nas.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je do 12 sati broj novozaraženih danas bio 1.195 osoba, od kojih je najviše zaraženih u Beogradu. „Uz zabrinjavajuće brojke situacija je značajno bolja nego u svim drugim delovima Evrope. Zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju, a pričali smo i o tome kako da im ukažemo poštovanje, i doneta je odluka da svi zdravstveni radnici, njih 120.000 u sistemu, dobiju jednokratnu podršku od 10.000 din”, kazao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Oni koji takvu ponižavajuću „podršku” prime nisu ni lekari ni ljudi. To su poltroni, kukavice, ulizice i robovi. Takvi ne treba da me leče.

Investitorka bespravno izgrađenog objekta na Pančićevom vrhu Snežana Mitković nastavila je radove na uklanjanju tog objekta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Objekat još nije srušen u potpunosti, uklonjeni su krov, instalacije, oprema i stolarija sa prvog sprata, a radovi su nastavljeni nakon što je prethodno u avgustu investitorka obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije sa kovidom-19 i kućne samoizolacije nisu bili u situaciji da nastave izvršenje rešenja republičkog građevinskog inspektora.

Smem da se kladim da će Vučićev drug Zelja da premesti sve to na isto bespravnu lokaciju, ali još atraktivniju, i da će isto bez bilo kakve građevinske dozvole da kruniše kriminalno mafijaški interes za obojicu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.