Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Krajem prošle nedelje Hoti se sastao sa predstavnicima Regulatornog organa za elektronske i poštanske komunikacije sa kojima je potvrdio još jednu obavezu strana preuzetu u Vašingtonu – Kosovo će zabraniti upotrebu 5G uređaja nepouzdanih proizvođača –  ishod je tog sastanka.

A ko je nepouzdan proizvođač utvrđuje onaj koji će im „pouzdanu” opremu prodavati.

Zvanični Brisel je ocenio da je izjava Specijalnog predstavnika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka o ustavnim izmenama pogrešno interpretirana. Portparol EU Peter Stano izjavio je za RSE da se treba napraviti razlika između onoga što se izveštava kao „percepcija ili pogrešno informisanje“, sa „realnošću koju je Lajčak objasnio“. Lajčak je u četvrtak u Beogradu izjavio da je prilikom ozbiljnog pregovaračkog procesa „logično da se promeni i Ustav“.

Upravo je rekao ono što je mislio i upravo je zvanični Brisel, ovom zvaničnom ocenom, potvrdio da realnost koju je Lajčak objasnio nije ni pogrešna percepcija ni pogrešno informisanje, jer i oni kažu da je to realnost.

Ruski stav o rešavanju kosovskog pitanja je nepromenljiv i temelji se na Rezoluciji SB UN 1244, a Rusija će podržavati sve napore koji će Beogradu i Prištini pomoći da postignu čvrsto, održivo i obostrano prihvatljivo rešenje, kaže ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko. U autorskom tekstu za „Napredak”, časopis za političku teoriju i praksu SNS, rekao je da će Rusija posebnu pažnju posvetiti tom pitanju.

Malo im Pink, RTS, Prva, B92, Hepi, Informeri, razni Kuriri… Baš su ugnjeteni pa im treba i njihovo glasilo.

Prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, Srbija u poslednjih 14 dana ima 30 zaraženih na 100.000 stanovnika, tako da se od nedelje i zvanično nalazi u crvenoj korona zoni. To je objavljeno na sajtu ECDC-a, a tu vest je prvi objavio Blic. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i patrijarh SPC Irinej pozvali su danas građane da se i u narednom periodu, prilikom krsnih slava, pridržavaju svih protivepidemijskih mera u cilju očuvanja javnog zdravlja i proslave ih tako da ne ugroze zdravlje i živote svojih najbližih.

E samo bi još trebalo i u kuće da počnete da nam ulazite. Ne priznajem vas, ni vaše mere i neću da ih se pridržavam. I tu je svaki razgovor završen, jer vi ne znate šta je to Korona, a trebalo bi, i ne znate kako se to nešto leči, pa potpuno nema smisla poštovati ni vas ni vaše mere, osim kada primenom policijske sile blokirate slobodu ili život pojedincu, jer je svako kao jedinka nemoćan da vam se suprotstavi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.