Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Advokat Udruženja ratnih veterana „OVK“, Tom Gaši, izjavio je da je nakon što je odbio da se pojavi u kancelarijama EULEX-a danas dobio mejl od Specijalnog suda, koji je poslat na zahtev tužioca Džeka Smita, a u kome mu je naloženo da ne objavljuje poverljiv materijal kao zastupnik veterana. „Naređeno mi je da kao predstavnik Udruženja veterana ‘OVK’ obavestim Kancelariju specijalizovanog tužioca ili Specijalni sud ukoliko organizacija dobije bilo kakve poverljive ili nezvanične informacije, kao i da se ne distribuira nijedan poverljivi dokument”, napisao je Gaši na Fejsbuku.

Oni njemu naređuju, odnosno od njega traže, tj. mole ga da ne objavljuje njihove, ali njihove poverljive dokumente?! Ludilu nema kraja. Pa zašto ste im, neodgovorni ljudi, vaše, ali vaše dokumente davali?

Bivši poslanik Skupštine Kosova, Miljaim Zeka, rekao je u emisiji Pressing na T7 da se protiv Milorada (prim. red. Milovana) Drecuna vodi istraga zbog curenja dosijea iz Specijalnog suda. Zeka je rekao da je dobio informaciju da su upravo od Drecuna procureli dosijei Specijalnog suda.

Uopšte mi nije jasno otkuda u priči Milovan Drecun! Ali ako jeste, otkuda njemu dosijei i ako ih je imao, šta je sa njima hteo da postigne a da to nije na štetu sudskog procesa, zadovoljenja pravde za žrtve i pravde uopšte.

Albanci sa juga centralne Srbije uskoro bi mogli da zatraže formiranje takozvane „Zajednice albanskih opština”, koja bi bila pandan Zajednici srpskih opština na KiM-u, a koja je dogovorena pre sedam godina, saznaju „Novosti”. Nimalo slučajno, ova ideja se razrađuje baš u momentu kada Beograd insistira da se za briselskim stolom nađe pitanje formiranja ZSO na Kosovu, a što Priština uporno ignoriše, navodi list.

Naše inicijative se pokreću po 7 godina, a njihove za 2 dana. U tome je razlika. Sada ćemo mi da se bavimo sa njihovom, da pljujemo i psujemo, da se žalimo i da kukamo a našu će svi da zaborave.

Odlukom da ministru prosvete, Mladenu Šarčeviću, zabrani dolazak na KiM, Priština je ponovo na najgrublji način prekršila niz sporazuma potpisanih u Briselu, ocenio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Pošteno bi tom liku trebalo zabraniti da uđe i u centralnu Srbiju.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja, Mladenu Šarčeviću, samo „znak slabosti Prištine“.

To je danas tako normalno, ali u našem slučaju, da slabi maltretiraju jače.

U domovima zdravlja u Srbiji danas počinje vakcinacija građana protiv sezonskog gripa. Država je ove godine obezbedila više od 500.000 doza, oko 200.000 doza od Instituta Torlak, i oko 344.000 doza od stranih dobavljača.

Samo 1-2 od 12€ po dozi je nikakav tal za resornog ministra i šefa mu. Oni čekaju korona efekat tala za dozu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.