Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Sastanak Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan danas u Briselu, odložen je na neodređeno vreme. Prema rečima Lajčaka do odlaganja ovog sastanka došlo je zbog situacije koju je stvorila pandemija koronavirusa.

Ovo obrazloženje, da je sve što se ne uradi zbog pandemije, mi zvuči kao pravdanje loših đaka kada ne dođu u školu da je to zbog zubobolje.

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, rekao je da „Avdulah Hoti može da laže javnost koliko hoće, ali neće pobeći od stvaranja Zajednice srpskih opština“. Marko Đurić kaže da Hoti na sastancima u Briselu peva drugu pesmu, i ne samo da obećava da će omogućiti formiranje Zajednice srpskih opština, već garantuje i dodatna ovlašćenja za nju.

Na kraju se došlo do toga da garancije ovlašćenja za ZSO daje tamo neki Hoti. Toliko o ekspertima pregovaranja. Pa kada pomenuti sutra ne bude to što je sada biće: Eee… a rekao je onaj.

Tužilaštvo za zločine OVK u Hagu tereti čelnike Udruženja veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja da su objavljivanjem imena i ličnih podataka potencijalnih svedoka „izložili te osobe potencijalnim pretnjama po njihovu bezbednost“. U nalogu za hapšenje, objavljenom na sajtu suda, piše da su Gucati i Haradinaj na konferencijama za štampu u Prištini „distribuirali poverljive i nejavne informacije koje potiču od Tužilaštva“ ili istražne radne grupe koja mu je prethodila.

Lepo bi bilo videti iza rešetaka i nekog iz Tužilaštva ili iz Istražne radne grupe ko im je dokumentaciju dao.

Američki predsednik Donald Tramp platio je samo 750 dolara na ime poreza u 2016. i 2017. godini, objavio je Njujork tajms, pozivajući se na podatke o plaćenim porezima. Kako navodi ovaj list, deset od petnaest godina uopšte nije plaćao porez, iako je do 2018. godine primio 427,5 miliona dolara na osnovu televizijskog rijaliti programa idrugih ugovora. Samo u 2018. godini prijavio je gubitak od 47, 4 miliona dolara, mada je te godine zabeležio prihod od preko 400 miliona dolara. Bogatstvo američkog predsednika procenjuje se na 2,1 milijardi dolara, a tokom pandemija koronavirusa palo je za milijardu dolara, objavio je nedavno magazin Forbes.

I sve će to jednog dana prekriti ruzmarin, snegovi i šaš.

Krizni štab doneo je odluku o ublažavanju mera zbog stabilne epidemiološke situacije. Rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produžava se do 23 časa uz poštovanje svih propisanih mera. Epidemiolog Darija Kisić rekla je posle sednice Kriznog štaba da je epidemiološka situacija izuzetno stabilna ali nesigurna, sa nekoliko desetina novozaraženih osoba dnevno.

Duboka država može policijom, vojskom i obezbeđenjem državnih objekata, da ne dozvoli ulaz nepoštovaocima mera i tako ih natera da stave maske, ali nigde na drugom mestu. Toga su svesni krizni štabovi i svesni su da gube bitku obmane naroda. Maske se sve ređe nose, a oni su sve manje bitni.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.