Nemačka razmatra predlog o konverziji kosovskih vozačkih dozvola, bez dodatnog polaganja ispita

vozačka dozvola vozačke dozvole
FOTO: KoSSev

Preuzeto sa KosovaPress

Ambasada Kosova u Nemačkoj iznela je detalje o nedavnoj odluci Saveznog ministarstva za digitalne komunikacije i transport SR Nemačke, da unese izmene u pravilnik o polaganju vozačkih ispita za građane Kosova u Nemačkoj.

Kako je saopšteno iz Ambasade, Savezno ministarstvo digitalnih komunikacija i transporta SR Nemačke zatražilo je od 29. decembra od Saveznog veća, da odobri neke izmene u propisima o polaganju vozačkih ispita, uključujući i konverziju bez ispita vozačkih dozvola iz Kosova, Albanije, Velike Britanije, Severne Irske i Moldavije.

„U cilju pružanja tačnih i pravovremenih informacija, želimo da vas obavestimo da je Savezno ministarstvo digitalnih komunikacija i transporta SR Nemačke zatražilo od Saveznog veća (Bundesrat) 29. decembra 2021. godine da odobri neke izmene u propisima za ispite za vozačke dozvole, uključujući konverziju bez dodatnih ispita vozačkih dozvola sa Kosova, Albanije, Velike Britanije, Severne Irske i Moldavije. Za vozačke dozvole sa Kosova predviđena je konverzija vozačke dozvole bez dodatnih ispita u sledećim kategorijama: AM, A1, A2, A, B, EU, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D i DE. Očekuje se da će ovaj nacrt uredbe biti razmotren na narednim sednicama u Bundesratu i čim se konkretizuje datum razmatranja, blagovremeno ćemo vas obavestiti putem naših kanala komunikacije“, navodi se u saopštenju ambasade.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.