Nekadašnji mitrovički gimnazijalci obezbedili dve stipendije za svoje naslednike

 

Foto: KoSSev

Mitrovički gimnazijalci koji su pre više od dve decenije maturirali, uručili su danas sadašnjim učenicima ove škole dve stipendije koje su ponele ime njihovog nedavno preminulog školskog druga, Vasilja Adžića.

Reč je o učenicima Gimnazije generacije 95/96. Oni su samostalno obezbedili sredstva za dve stipendije u iznosu od po 200 evra.

Stipendije su dobili Emilija Simić, đak generacije i Đorđe Stevanović koji je na nedavno održanom republičkom takmičenju u atletici osvojio treće mesto.

Zahvalnim učenicima stipendije je uručila Mirjana Adžić, supruga preminulog Vasilja.

„Hvala bivšim gimnazijalcima. Hvala direktoru i kolektivu škole jer ovo je i njihov uspeh. Ova stipendija će mi biti podstrek i dalja motivacija u daljem radu, bavljenju sportom i školovanju“ kazao je Đorđe.

„Veoma sam srećna što sam dobila nagradu koja nosi ime Vasilja Adžića, a koju su obezbedili bivši gimnazijalci. Velika mi je čast“, kazala je potom Emilija.

Predstavnik generacije 95/96, Miloš Subotić, poručio je da je dodela stipendija bila zajednička ideja generacije, koja je ove godine proslavila 25-godišnjicu mature.

„Naša generacija je odlučila da bude društveno odgovorna i da pomogne neke od đaka gimnazije, u čijim smo klupama i sami bili. Naš drug iz generacije Vasilj je pre godinu i po dana preminuo i dogovorili smo se da ova stipendija ponese upravo njegovo ime“, kazao je on.

Direktor Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici, Slobodan Mihajlović, odao je priznanje starijoj  generaciji koja je, kako je rekao, na delu pokazala kako se čuva sećanje na druga iz klupe.

„Vasilj je bio naš gimnazijalac, čovek koga svi znaju, izuzetno karakterističan, poseban i svaka čast njegovim prijateljima na ovom gestu“, poručio je Mihajlović.

Stipendije su uručena u istom danu kada i diplome maturantima koji su ove godine završili srednješkolsko obrazovanje na tri smera u ovoj mitrovičkoj školi.

Pročitajte još:

Preminuo Vasilj Adžić; prijatelji se opraštaju: Bio je filantrop, bolji od svih nas

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.