Nedelja uz predstave Madlenianuma #OstaniKod Kuće sa Teslom

Pozorište i opera „Madlenianum“ emitovaće na svom jutjub kanalu najpopularnije produkcije tog pozorišta, a prva na repertoaru bila je opera „Sinjor Bruskino“ u petak, saopštila je ta kuća, koja se reprizira večeras i sutra od 18 časova.

U nedelju od 19.30 na repertoaru je i drama „Tesla“, a reprize će biti 9. i 11. aprila od 18 časova.

Naslovnu ulogu tumači Dragan Mićanović, a tu su i Ana Sofrenović, Danijela Ugrenović, Miodrag Krivokapić, Mihailo Janketić, Feđa Stojanović, Boris Komnenić, Miodrag Radovanović, Branislav Zeremski, Vladimir Ćirković, Nenad Pećinar, Slobodan Tešić.

U susret Teslinom jubileju, Madlenianum je kao prvu dramsku predstavu na svojoj Velikoj sceni postavio kontraverznu priču o neshvaćenom geniju, »čarobnjaku elektriciteta« koji je idejama išao daleko ispred svog vremena.

U režiji Nikite Milivojevića, poznata ekipa glumaca predvođena Draganom Mićanovićem izgradila je  potresnu priču o komplikovanim odnosima najvećeg Srbina svih vremena.

Ovom predstavom Madlenianum je započeo svoje novo poglavlje kao dramski teatar, a izborom biografske priče o našem velikanu, po tekstu Miloša Crnjanskog i u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića, otvoren je ciklus predstava o velikanima.

Drama je premijerno izvedena 28. maja 2005. godine, a online se emituje u nedelju 5. aprila u 19.30 časova. Reprize su 9. i 11. aprila od 18 časova.

Prikazivanje nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima u uslovima vanredne situacije i mera koje se preduzimaju pod sloganom „Ostani kod kuće“, navodi se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.