Nataša Kandić – jedina Srpkinja koja je dobrodošla u Đakovici

Izvor: Info – ks (Tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Đakovica je poznata kao jedan od gradova koji su tokom rata najviše uništeni i koji je imao najviše ljudskih žrtava. Duboki ožiljci iz tog vremena su učinili da Đakovica bude jedna od retkih opština u kojima se srpska zajednica može kretati samo okružena brojnim snagama sigurnosti i to samo za vreme njihovih praznika.
Međutim, ovaj grad nije zatvorio vrata za samo za jednu Srpkinju, koja je svojim radom doprinela da se spasi život mnogih Đakovčana.
Predsednica opštine Đakovica Mimoza Kusari-Lila je danas u svojoj kancelariji primila aktivistkinju za ljudska prava, Natašu Kandić.
„Danas sam u mojoj kancelariji u Đakovici primila aktivistkinju za ljudska prava, gospođu Natašu Kandić. Gospođa Kandić imala je ključnu ulogu u našoj zajednici u junu 1999, zajedno s drugim predstavnicima međunarodne zajednice koji su tada bili prisutni u Đakovici. Imamo mnogo posla da radikalno promjenimo situaciju iz tog vremena,“ napisala je Kusari-Lila na Fejsbuku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.