Nastavljaju se isključenja struje na Severu Kosova; Vukadinović: KoSSev "rušio sistem naplate"

Elektrodistribucija Kosovska Mitrovica i danas nastavlja sa isključenjima električne energije po trafozonama – neredovnim platišama na Severu Kosova i Metohije, prenosi radio "Kontakt plus", pozivajući se na saopštenje koje im je dostavljeno iz Elektrodistribucije Kosovske Mitrovice. KoSSevu ni ovo saopštenje nije dostavljeno, jer je KoSSev, prema rečima direktora Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica, Slobodana Vukadinovića, "rušio sistem naplate". KoSSev će zato sutra uputiti zvaničan zahtev za objašnjenje na koji način je KoSSev navodno "rušio sistem naplate". Podsetimo, redakciji KoSSeva ni juče nije dostavljeno saopštenje Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica o isključenjima električne energije, čak ni nakon dodatnih poziva i SMS poruka nadležnom osoblju Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici i samom direktoru ove javne kompanije.

U saopštenju dostavljenom radiju "Kontakt plus" se navodi da će sutra, 6. marta, počev od 9 sati, biti isključeni potrošači koji pripadaju sledećim trafozonama:

Vukadinović: KoSSev "rušio sistem naplate"

Kako KoSSevu nije dostavljeno ni današnje saopštenje za javnost o isključivanju električne energije po trafozonama, kontaktirali smo direktora Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica, Slobodana Vukadinovića, koji je KoSSev optužio za "rušenje sistema naplate" struje na Severu Kosova, odgovarajući na našu molbu da redakciji dostavi saopštenje za javnost. Direktor Vukadinović je prekinuo razgovor pre nego da postavimo dodatna pitanja. 

KoSSev će sutra uputiti zvaničan zahtev direktoru Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica, Slobodanu Vukadinoviću, za obrazloženje na koji način je KoSSev "rušio sistem naplate". U nastavku pročitajte razgovor urednice KoSSeva sa Slobodanom Vukadinovićem. 

Dobar dan. Ovde urednica KoSSeva, Tatjana Lazarević. Molim Vas, vidim da ste poslali saopštenje, a niste ga nama poslali. Hoćete li da nam ga prosledite? 

"Ja sam Vama juče nešto rekao i nemojte da se vezujete više molim Vas."

Nisam Vas razumela. U vezi sa čim da se ne vezujemo? 

"Lepo sam Vam neke stvari dao. Vi ste to poslali u etar. Ne možete tako da se ophodite i ponašate sa nama, niti sa firmom koju ja vodim." 

Hoćete li molim Vas da mi kažete u čemu je problem? 

"Problem je u tome što ne nastupate kako treba, pišete vezane varijante. Ono što se kaže, Vi vršite neko viđenje svoje, a ne šta se kaže u informacijama. Ne možete da tumačite. Vi ste novinar koji trebate, ono što je kazano – da prenesete, a ne da tumačite nečije reči i izvlačite iz konteksta." 

Šta je to što smo preneli, kazali ste, a nismo…

"…Jesam li Vam juče rekao da ću razmisliti i da ću se javiti? A Vi ste odmah to ubacili u etar. Jesam rekao da ću da se javim? A Vi niste ispoštovali to."

Vi šaljete saopštenja za štampu, da li možete da mi kažete zašto treba da razmislite da li ćete nama da pošaljete saopštenje za štampu? 

"Zato što niste reagovali kako treba u samom početku. Rušili ste sistem naplate. Ne želim dalje da razgovaram. Javiću Vam se." 

Trafo zona “ Berilje 2”Konzumno područje opština Kosovska Mitrovica

Trafo zona “Poligon”

Trafo zona “Mikronaselje”

Trafo zona  “Vlado Ćetković 2 – Sunce 2”

Konzumno područje opština Leposavić

Trafo zona “KTS Kutnje ”

Trafo zona “STS  Gornji Krnjin”

Trafo zona “KTS Gornji Krnjin 1”

Trafo zona “KTS Kajkovo”

Trafo zona “KTS Dren 1”

Trafo zona “STS Dren 2”

Trafo zona “KTS Donji Krnjin 1”

Trafo zona “STS Donji Krnjin 2”

Konzumno područje opština Zubin Potok

Trafo zona “ BTS Pošta”

Trafo zona “ MBTS Škola”

Trafo zona “BTS Hala”

Trafo zona “STS  Matornik”

Planirano trajanje isključenja je tri sata, sa mogućnošću produženja u slučaju da potrošači ne ispune minimum zahteva Elektrodistribucije, odnosno u celosti izmire svoju dospelu obavezu po računu za utrošenu energiju, za mesec januar 2015. godine, navedeno je u saopštenju, prenosi Kontakt plus.

Sve informacije u vezi sa isključenjima struje, građani mogu dobiti na telefon Elektrodistribucije – 028/421-270.

Povezani članci: 

Elektrodistribucija počela da isključuje struju neplatišama na Severu; direktor Vukadinović će "razmisliti" da li će poslati saopštenje za javnost KoSSevu

Elektrodistribucija Kosovska Mitrovica se priprema za isključenja električne energije domaćinstvima na Severu

Za 15 dana isključivanje struje svim građanima Kosovske Mitrovice ukoliko ne plate dug

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.