Nastavlja dominaciju: Zurabi Datunašvili je svetski prvak!

Foto: OK Srbija, Tviter

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

U finalnom meču, kojim je zatvoren Šampionat sveta u Oslu, Datunašvili je savladao Belorusa Maskeviča sa impresivnih 9:1.

Iako je imao zaostatak na početku, Datunašvili je sa dva fantastična poteza osvojio devet poena i borba je bila završena i pre formalnog kraja. Prethodno je Datunašvili bio bolji od Rusa Alirzajeva 4:3, Gruzina Gobazea 2:1, a u polufinalu je savladao Danca Bisultanova 5:1.

Osvajanjem zlatne medalje Datunašvili je zaokružio fantastičnu takmičarsku sezonu tokom koje je uz svetsku titulu, osvojio i evropsku u Varšavi, kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

Srpsko rvanje nasatvilo je da beleži sjajne rezultate i na šestom uzastopnom prvenstvu sveta osvojena je barem jedna medalja. Zlato Datunašvilija je jubilarna 100. medalja srpskih rvača na velikim takmičenjima.

Srbija se priprema da 2022. godine ugosti najbolje rvače sveta. Na svečanoj ceremoniji u Oslu, gde se završava Svetsko prvenstvo, našoj zemlji je uručena zastava.

Zastavu Svetske rvačke federacije primio je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.