Nastavak unutrašnjeg dijaloga: O KiM-u u četvrtak stručnjaci iz oblasti medicine

Nakon više od mesec dana, sutra se u Beogradu nastavljaju razgovori u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. U Palati "Srbija", od 10 časova, na okruglom stolu svoje predloge i mišljenja o KiM-u izneće stručnjaci iz oblasti medicine.

Na sedmom okruglom stolu učestvovaće predstavnici medicinskih, stomatoloških, farmaceutskih i veterinarskih fakulteta, kao i članovi Srpskog lekarskog društva i strukovnih komora, najavljeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

O održanim okruglim stolovima čitajte u vestima:

Ekonomisti o KiM-u: Insistirati na pitanju otete uzurpirane imovine Srbije​

Unutrašnji dijalog: Sportisti traže obavezujuće uputstvo kako se ponašati sa Kosovom

Unutrašnji dijalog: Otvorena pitanja trgovine između Beograda i Prištine

Treći okrugli sto o KiM-u: "Kupovina vremena", održavanje statusa "kvo", neprihvatanje normalizacije odnosa sa PR

Drugi okrugli sto o unutrašnjem dijalogu: Status Kosova najvažnije pitanje, ne postoji brzo rešenje

Otvoren unutrašnji dijalog: Kosovo nije izgubljeno dok 120 000 Srba tamo živi

Takođe, prisutni će biti i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je na čelu Radne grupe za pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga.

Poslednji okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM-u održan je u decembru, a tada su svoje predloge izneli ekonomisti.

Okrugli stolovi organizuju se nakon što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, letos u javnosti predstavio temu Unutrašnji dijalog u vezi sa Kosovom i Metohijom, objavivši u dnevnom listu Blic 24. jula tekst "Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu?".

Od tada, brojni su komentari i reakcije u vezi sa ovom političkom inicijativom, dok je srpska opozicija najavila da u dijalogu, koji naziva lažnim, neće učestvovati. O reakcijama više čitajte na našoj tematskoj stranici O inicijativi Predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o KiM-u.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.