Nastavak akcije „Subvencija 2021“ – uhapšeno 9 osoba širom Kosova

Akcija policije
FOTO: Gazeta Express

Nakon što je juče uhapsila dvanaest osoba i zaplenila više stotina hiljada evra, Kosovska policija nastavila je danas sa sprovođenjem akcije pod nazivom „Subvencija 2021“. Danas je uhapšeno devet osoba.

Iz policije navode da se osumnjičeni terete da su usled ponude mita uspeli da dobiju subvencije kosovskog ministarstva poljoprivrede.

Uhapšeni su iz više opština na Kosovu: troje je iz Istoka, dvoje iz Lipljana, jedna osoba je iz Uroševca, jedna iz Prištine i dve iz Peći.

Na slučaju je radila Uprava za istragu ekonomskih zločina i korupcije. Sve radnje preduzete su u saradnji sa tužilaštvom, poručuju iz policije.

Juče – tokom prvog dana akcije je uhapšeno 12 sooba osumnjičenih za malverzaciju sa poljoprivrednim subvencijama širom Kosova.

Deset uhapšenih su službenici, za koje se sumnja da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotrebu službenog položaja u periodu između 2020-2021. godine.

Izvršeno je 11 racija privatnih kuća, gde su pronađene dve torbe pune novca, ukupno 400.000 evra.

O tome čitajte u: KP: Akcije širom Kosova zbog zloupotrebe položaja, mediji: Više službenika uhapšeno u Prištini, Istoku i Lipljanu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.