KP: Akcije širom Kosova zbog zloupotrebe položaja, mediji: Više službenika uhapšeno u Prištini, Istoku i Lipljanu

akcija policije kallxo
Foto: Kallxo

Vest je ažurirana

Uhapšeno je 12 lica osumjičenih za malverzaciju sa poljoprivrednim subvencijama širom Kosova, u međivremenu je saopštio na konferenciji za medije, kako javljaju mediji u Prištini, glavni tužilac Aleksandar Ljumezi. Deset uhapšenih su službenici, za koje se sumnja da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotrebu službenog položaja u periodu između 2020-2021. godine. Izvršena je 11 racija privatnih kuća, gde su pronađene dve torbe pune novca, ukupno 400000 evra.

Specijalne jedinica Kosovske policije sprovele su jutros akcije hapšenja na više lokacija širom Kosova. Uhapšeno je više službenika Agencije za razvoj poljoprivrede u okviru Ministarstva poljoprivrede zbog zloupotrebe službenog položaja u Prištini, javljaju prištinski mediji. Iako još uvek nema zvanične potvrde, prema navodima medija hapšenja su takođe vršena u Lipljanu, Istoku, Gnjilanu i Podujevu.

Hapšenja su ovog jutra vršena u Agenciji za poljoprivredni razvoj zbog sumnje da su službenici ove agencije primali mito s ciljem raspodele subvencija. Policijski službenici su prikupili i odneli dokaze iz zgrade ove agencije, javila je Koha.

Prema medijskim navodima, uhapšena su četiri službenika Agencije za poljoprivredni razvoj, a među njima je i šef agencije, Agim Nuha.

Akcija pokrenuta u Prištini ovog jutra sprovodila se i u drugim regionima na Kosovu.

Mediji sa centralnog Kosova javljaju da je opkoljena zgrada opštine u Istoku, da se akcija sprovodi u Lipljanu, Gnjilanu i Podujevu.

Pozivajući se na izvore iz Kosovske policije, Koha javlja da je takođe više lica uhapšeno u Lipljanu, ali da se ne zna koliko je do sada ljudi uhapšeno.

Izvor takođe navodi da se hapšenja vrše zbog zloupotrebe službenog položaja, tj. zloupotreba u vezi sa subvencijama u poljoprivrenom sektoru.

Direktor za odsek poljoprivrede u ovoj opštini, Šefket Amerlahu potvrdio je ovog jutra da je Kosovska policija sprovela akciju, ali je ujedno poručio da nema saznanja da je bilo hapšenja.

U Istoku su dva službenika ove opštine privedena. Oni su takođe zaposleni u direkciji za poljoprivredu, javlja ovaj medij.

Osim u Istoku i Lipljanu i kancelarijama za poljoprivredni razvoj, policijska akcija se nastavlja u Gnjilanu i Podujevu.

Direktor poljoprivrede Ramiz Ramadani, rekao je da se ne radi o njihovoj direkciji već o regionalnim kancelarijama Razvojne agencije u opštini Gnjilane.

Koha: 12 osoba uhapšeno u današnjoj akciji, zaplenjeno 400.000 evra

Današnjom policijskom akcijom izvršeno je 11 racija privatnih kuća, gde su pronađene dve torbe pune novca.

Uhapšeno je 12 lica, odnosno deset službenika i dva civila, za koje se sumnja da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotrebu službenog položaja u periodu između 2020-2021. godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.