Naslovi beogradskih medija: Trudnice beže sa Kosova, Krvnik ima pakleni plan dok Tramp sprema pakao za Haradinaja

Naslovne strane dnevne štampe 19-26. novembar 2018.

Trudnice beže sa Kosova, Alo. Zasad ima hrane ali nestaju lekovi, Blic. Optužiće Srbiju za ubistvo Olivera, Informer. Krvnik ima pakleni plan. Od januara pravim veliku Albaniju, Kurir. Opasan skup u Peći. U Metohiji pečat na Veliku Albaniju, Večernje novosti. Otkrivamo pravi scenario Amerike. Tramp sprema pakao za Haradinaja, njega šalje u zatvor, a podelu Kosova hoće sledeće godine, Srpski telegraf. Ovo su naslovne strane jutrošnje dnevne štampe u Srbiji, a tokom protekle nedelje i brojna dešavanja na Kosovu našla su svoje mesto na naslovnicama beogradskih listova i tabloida. 

Generalna skupština INTERPOL-a na 87. redovnom zasedanju, u utorak 20. novembra, odlučivala je o zahtevu za članstvo Kosova u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji. Vlada Kosova izglasala je u sredu 21. novembra, većinom glasova, povećanje poreza na srpske proizvode sa 10 na 100 odsto. U petak, 23. novembra, rano ujutru, u Kosovskoj Mitrovici uhapšene tri osobe za koje se sumnja da su umešane u ubistvo Olivera Ivanovića, dok je jedna osoba uhapšena jer je pružala otpor policiji prilikom hapšenja osumnjičenih. Pored toga, Kosovska policija traga i za četvrtom osobom koja se sumnjiči za umešanost u ubistvo, za koju se naknadno ispostavilo da je reč o potpredsedniku Srpske liste, Milanu Radoičiću. Već u petak, Srpska lista organizovala je mirni protestni skup povod hapšenja i uvođenja carinskih dažbina. 

Sramno, Albanci ulaze u INTERPOL i hapse heroje sa Košara, preneo je Kurir u ponedeljak 19. novembra, da bi sutradan na naslovnoj strani osvanuo naslov Tači od šoka plakao. Istog dana na naslovnoj strani Informera imali smo priliku da saznamo da Amerikanci kriju ubice Ivanovića, dok je sutradan isti tabloid preneo pretnju kosovskog premijera Ramuša Haradinaja: Srušiću Vučića na ulici.

Naslovne strane za četvrtak, 22. novembar, obeležilo je uvođenje takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH: Odmazda Šiptara, digli takse 100 odsto a tek spremaju zlo! Srpski telegraf. Osveta zbog INTERPOL-a, Haradinaj nam objavio rat, Alo. Sprema se udar na Srbe, Šiptari hoće rat, Informer. Evropo, sram te bilo! Zašto ćutiš? Ovo je uvod u rat i progon Srba s Kosmeta, Kurir. Taksama se svete zbog debakla u INTERPOL-u, Večernje novosti. Priština se sveti Beogradu zbog debakla u INTERPOL-u, Politika, dok je list Danas preneo reakciju Nataše Kandić na neulazak Kosova u INTERPOL: Kandić: Vlast protivljenjem odmogla Srbima na Kosovu.

Teror, Pale srpsku robu kao nacisti knjige, bolnice ostaju bez boca sa kiseonikom, cene hrane na KiM lete u nebo i srpska štampa na crnoj listi, preneo je list Alo u petak 23. novembra. Srpski telegraf je otkrio plan B za odgovor Albancima: Otkrivamo, ovako ćemo odgovoriti Albancima, Vučićev plan B za Kosovo.

Politika i Večernje novosti prenele su vest o nedostatku boca sa kiseonikom u KBC Mitrovica: Priština blokira i boce sa kiseonikom za KBC u MitroviciSrbima ne daju čak ni kiseonik.

Informer je najavio bombaške napade na Severu: Šiptari spremaju bombaške napade na severu Kosova. Kurir je stanje na KiM opisao kao u koncentracionim logorima: Srbi ko u konc logoru, dok se na naslovnici Blica našao natpis: Srbi u strahu, roba nestaje, Haradinaj preti.

Srpski Telegraf u subotu je navodno otkrio identitet ambasadora koji je organizovao prebijanje Srba: Ovaj ambasador je organizovao prebijanje Srba, Janković pomogao Albancima u akciji.

Ovo je samo igra, situacija će da se smiri, preneo je Danas reči Gorana Bogdanovića, ministra za KiM u vladi Borisa Tadića, dok je za kraj nedelje list Alo izdvojio naslov: Vapaj Srba sa Kosova i Metohije, Skapaćemo od gladi i terora. 

O ranijim naslovnim stranama beogradskih medija čitajte u:

„Srbi zlo nam se sprema“: Nove dramatične najave haosa na Kosovu

 „Ubrzali obuku za brz udar na Sever“ 

Tabloidni vikend-ratnici

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.