Napad na srpsku porodicu u Gnjilanu

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Porodica Nojić u Gnjilanu često je na meti napada. Juče je njihova porodična kuća kamenovana. U toku dana Nojići su bili opet provocirani.
 
Prilikom napada na jedinu srpsku porodicu u naselju Kamnik u Gnjilanu, pričinjena je znatna materijalna šteta.
 
“Bačena je cigla na šoferšajbni, pre toga je slomljeno staklo na drugom spratu po ko zna koji put. Ja imam saznanja od nekih ljudi iz Euleksa da ja moram da dobijem pismeno, da ja imam pravo da dobijem pismenu kopiju prijave, da sam prijavio slučaj. Međutim oni su mi rekli pre toga, a i sada, da ja nemam prava na to”, kaže Srđan Nojić .
 
Srđan Nojić živi u svojoj porodičnoj kući sa majkom koja trenutno nije tu. Nojići su se 2000. godine iselili iz Gnjilana da bi se 2009. vratili u svoj zavičaj. Ovo nije prvi napad na ovu porodicu.
 
“Od 2009. godine kad smo se vratili do sada, neprestano te provokacije i uznemiravanja u smislu lomljave prozora, uznemiravanja moje majke”, rekao je Srđan Nojić.
 
Portparol Kosovske policije Ismet Hašani rekao je za RTK 2 da je policija izašla na lice mesta.
 
“Kosovska policija izašla je na lice mesta, uzeli su dokaze I fotografije od kola, pa onda kada su tražili od žalioca da da izjavu on nije hteo, tražeći od nas samo jedan izveštaj i da se steta plati”, kaže Ismet Hašani portparol policije Gnjilana.
 
U Gnjilanu je pre rata živelo je oko dvanaest hiljada Srba, a sada svega njih četrdesetak.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.