Napad na kosovskog policajca u Zubinom Potoku: Bombom na kuću, pokušaj paljenja auta

U dvorište kuće pripadnika Kosovske policije u Zubinom Potoku rano jutros bačena je eksplozivna naprava. Zabeležen je i pokušaj paljenja njegovog privatnog vozila, potvrdio je za KoSSev zamenik regionalnog direktora Kosovske policije za Sever, Besim Hoti. Povređenih nema, a tužilac je slučaj okarakterisao kao težak pokušaj ubistva i izazivanje opšte opasnosti.

"Slučaj se dogodio oko 2.30. Povređenih nema, dok je oštećenja bilo na tri vozila koja su bila parkirana u blizini. Pokušano je čak i da se njegovo privatno vozilo zapali," kaže Hoti.

Na uviđaj su izašle Regionalne istražne jedinice, forenzičari i EOD tim koji će, dodaje, istragom ukazati na to kakva je vrsta eksplozivne naprave korišćena.

Motiv napada nije poznat i istraga je u toku.

Podsetimo, krajem aprila u Severnoj Mitrovici zabeležen je slučaj paljenja automobila čiji je vlasnik bio pripadnik granične policije Kosova. O tome čitajte u posebnoj vesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.