Nakon UEFA-e i preporuke za vize, Mustafa najavio bitku za članstvo u EU i NATO

Izvor: Tesheshi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Kosova je u objavi na Fejsbuku istakao da "danas javno objavljuje sledeću bitku – za ispunjavanje kriterijuma za članstvo Kosova u Evropskoj uniji i NATO".

Mustafa je povodom Dana Evrope naveo da je proces evropskih integracija Kosova jedinstven na dnevnom redu, a koji okuplja sve političke stranke, različite etničke zajednice i društvo u celini.

"Kosovo ima svoje vrednosti kako bi se pridružilo ovoj zajednici država i slobodnih naroda. Kako bi se obnovile vrednosti naše nacije i država bila gde joj je mesto, moramo pokazati da imamo volju i snagu da stavimo zakon iznad svega. Moramo da pokažemo našu odlučnost da se borimo i iskorenimo korupciju i organizovani kriminal i sprovodimo standarde demokratije," napisao je Premijer na Fejsbuku. 

On je rekao da Kosovo Dan Evrope obeležava uz opipljive rezultate.

"Osim SSP-a i liberalizacije viza, uspeli smo da postignemo veliki uspeh u probijanju barijera u oblasti sporta. Već je mnogo talenata u raznim sportovima dobilo priliku da se takmiči sa svojim evropskim konkurenatima, oni dostojanstveno predstavljaju svoje državne simbole – simbole Republike Kosovo. Kosovo je sada deo UEFA-e i uskoro FIFA-e," napisao je dalje. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.