Nagrade za dečiji konkurs „Pranje ruku i vakcinacija“ danas u „Akvarijusu“

Foto: Fejsbuk / PKC „Akvarijus“

Povodom završenog dečijeg likovnog konkursa „Pranje ruku i vakcinacija“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ danas će u 12 časova biti dodeljene nagrade najboljim učesnicima.

Autorima najboljih radova pripašće nagrade, a biće dodeljena i dva specijalna priznanja.

U konkurenciji od 150 radova, koliko je pristiglo na konkurs, žiri „Akvarijus“-a odabrao je 18 najuspešnijih, po tri iz šest opština na KiM (K.Mitrovica, Zvečan, Z.Potok, Leposavić, Gračanica i Štrpce).

Kriterijumi za ocenjivanje radova bili su originalna ideja i likovna realizacija te ideje na zadatu temu, kao i uzrast deteta.

Specijalna priznanja osvojili su Fatima Mehmeti i Sara Kitić iz Gračanice.

Najbolje ocenjeni radovi pripali su Andrijani Stević, Mariji Crvenković i Matiji Jović – Gračanica; Ani Blagojević, Emi Ignjatović i Petri Lašković – Leposavić; Magdaleni Milić, Maši Ignjatović i Urošu Minić – Kosovska Mitrovica; Viktoriji Staletović, Lani Kostić i Luki Radenoćević – Štrpce; Eleonori Jovanović, Ivi Milenković i Milici Filipović – Zubin Potok; Bogdani Šmigić, Jelisaveti Milojević i Sofiji Jakovljević – Zvečan.

Ovaj konkurs raspisao je Karitas Kosovo, implementirao PKC „Akvarijus“, a podržali UNICEF, Patronažna služba i Luxembourg AID & Development.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.