Devetogodišnja Nađa Nešović broji 15. medalju u karateu: „Kad se potrudiš najbolje da uradiš ništa više nije teško“

Devetogodišnja karatistkinja Nađa Nešović iz Leposavića je na nedavnom internacionalnom takmičenju u Čačku osvojila treće mesto. Međutim, ovo nije jedini njen uspeh. Nađa već ima petnaest medalja. Prilog su snimile kolege sa RTV Mira.  

Ova devetogodišnja devojčica se u karate zaljubila na prvom treningu, objasnio je njen otac Milan Nešović.

Neopisivo je, kaže, kada dete dođe kući i kaže da nešto radi sa ljubavlju.

A zašto je Nađa izabrala baš karate?

„Karate sam odabrala zato što mi se svideo najviše od svih sportova. Pronašla sam se u njemu i kada učim novu katu, poboljšavam svoje psihičke i fizičke sposobnosti i učim nove poteze,“ navodi ona.

„U početku je sve teško, ali kada se navikneš i kada se potrudiš da najbolje uradiš, ništa više nije teško,“ dodala je.

A osim što se trudi na treninzima, isto toliko truda ulaže u svoje sportsko znanje i nakon treninga.

„Uglavnom nam trener pomaže da učimo kate, moramo se potruditi i kući da uvežbamo sve to što nam je on pokazao,“ objašnjava devetogodišnja Nađa sa fokusiranošću profesionalnog karatiste.

 

Upravo je fokusiranost Nađa pokazala od prvog treninga, dodaje njen trener Jelena Radovanović:

„Karate kao sport zahteva samodisciplinu, samokontrolu, istrajnost, uravnoteženost, pre svega svog psihičkog duha, Nađa je to sve pokazala od prvog dana kada se priklonila ovom sportu i došla na prvi trening. Videli smo da kod nje postoji jaka odanost prema ovom sportu, tako da je Nađa jedno veoma aktivno i istrajno dete sa veoma dobrim rezultatima.“

Karate klub „Tomari“ – postoji preko 10 godina. Broji oko 30 članova, od čega 20 aktivnih i dva redovna trenera – Lazara Milunovića i Jelenu Radovanović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.