Na severu Kosova jednočasovne restrikcije struje

Foto: Beta
Foto: Beta

Zbog kvara na dalekovodu Obilić – Valač, građani na severu Kosova od jutros su pod jednočasovnim restrikcijama električne energije.

Koordinator dispečerskog centra Mitrovica Sever Zoran Obradović za Kontakt Plus radio navodi da je do kvara na 110kw dalekovodu došlo usled loših vremenskih prilika tokom protekla 24 časa.

Obradović ističe da će se selektivna isključenja električne energije, u trajanju od po sat vremena, sprovoditi na svaka tri časa po gradskim zonama do sanacije kvara.

Ekipe mitrovačke distribucije od noćas su na terenu i rade na sanaciji kvara. Podsetimo, snažni vetrovi izazvali su više desetina kvarova u distributivnoj mreži električne energije na području Kosova, zbog čega je preko 100.000 potrošača ostalo bez električne energije, saopštila je ranije Kosovska kompanija za distribuciju i snabdevanje električnom energijom (KEDS). Najteže su pogođena područja Peći, Prizrena i Đakovice, kvarovi su zabeleženi i u Prištini i Mitrovici.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.