Na radilištu u Crncu kod Leposavića juče poginuo rudar

Vest je ažurirana

U međuvremenu, potvrdu i detalje o jučerašnjoj nesreći za KoSSev je dao i zamenik komandira regionalne policije Sever, major Besim Hoti.
U pitanju je rudar iz Krupnja, M.M. rođen 1968. godište, koji je, prema još uvek preliminarnim informacijama, u rudniku kod Leposavića stradao juče u prepodnevnoj smeni između 9 i 10 časova ujutru, na kopu između 5. i 6. horizonta, dok je njegovo telo izvađeno u 19:30. Na licu mesta su bili pripadnici forenzičkog odeljenja Kosovske policije uz inspektora tržišta rada. Telo je kasno sinoć poslato u Prištinu na obdukciju.

Rudar iz centralne Srbije poginuo je juče na radilištu rudnika Crnac na krajnjem Severu Kosova kada se deo stene koji je bušio, obrušio na njega, potvrđeno je za KoSSev u menadžmentu Trepče.

U pitanju nije, kako su nam rekli, radnik Trepče, već angažovani rudar izvođača radova, a kako je javio Kallxo, nesrećni čovek je ’68. godište.

Telo je izvađeno u kasnim popodnevnim časovima i trebalo je da bude poslato na obdukciju u Prištinu.

U menadžmentu takođe potvrđuju da su o svemu obavešteni, odnosno da su na licu mesta u toku bili nadležni organi, policija, da je kontaktiran i dežurni tužilac.

Međutim, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, do jutros nije imao informaciju o jučerašnjoj tragediji.

Ostali detalji nisu poznati za sada.

Crnac je rudnik olova, cinka i srebra na Rogozni. Ima okno na teritoriji opštine Leposavić, dok se glavni kopovi nalaze duboko pod zemljom na teritoriji Srbije – Novog Pazara, gde takođe, postoji i ulaz za rudnik. Uz Crnac, na Severu Kosova aktivan rudnik je Belo Brdo na Kopaoniku, sa identičnim rudama, ali i time što se okno nalazi sa kosovske strane, a ruda u centralnoj Srbiji – Raški i ulazom i sa te strane. Značajan broj rudara živi na teritoriji Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.