Na prelazu Šid zaplenjeno oko 50,000 paklica cigareta sa Kosova

Srpski carinici u saradnji sa policijom , sprečili su krijumčarenje gotovo 50,000 paklica cigareta na prelazu Šid, skrivenih u specijalno napravljenim šupljinama autobusa koji se iz Prizrena uputio ka Švajcarskoj.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je tokom redovne kontrole vozila na izlasku iz Srbije, tokom koje je korišćen i pas specijalno obučen za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda.

Pas je, kako navodi Uprava Carine Srbije, tokom kontrole reagovao na prostor u prednjem delu autobusa, odmah ispod fabričke šupljine namenjene za krevet vozača.

„Prostor je očigledno bio smišljeno konstruisan i zapečaćen metalnom pločom zalepljenom obojenim silikonom, kako bi se što manje razlikovao od unutrašnjosti vozila“, opisali su iz Carine.

Baš na tom mestu, u specijalno napravljenom bunkeru, carinici su otkrili 100 boksova cigareta marke „Winston Blue“, sa kosovskom akciznom markicom.

Autobus je potom upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom, kada je konstatovano da je i rezervoar za gorivo pregrađen, te su u toj šupljini carinici pronašli još 133 boksa cigareta, iste marke.

Protiv 47-godišnjeg vozača sproveden je hitan prekršajni postupak u sudu u Sremskoj Mitrovici, čiji je ishod novčana kazna u iznosu od 200,000 dinara, trajno oduzimanje krijumčarene robe, kao i autobusa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.