Na Novoj sceni Beogradskog dramskog predstava o potresnoj uroševačkoj ljudskoj i ljubavnoj priči

Pozorišna predstava "Berlinski zid", o potresnoj ljudskoj i ljubavnoj priči, smeštena u Uroševcu 1999. godine, premijerno je izvedena 9. marta u Beogradskom dramskom pozorištu. 

"Berlinski zid" je, kako navode iz ovog pozorišta, priča i o "zabranjenoj ljubavi", "Albancima i Srbima stigmatizovanim krvavim etničkim sukobima, a razapetim između borbe za opstanak, žestokih strasti i ljubavi", ali i o 'deci koja su predodređena porodicom kojoj ne pripadaju'. 

Predstavu, po tekstu Željka Hubača, u adaptaciji i režiji Milana Neškovića – izveli su Tanasije Uzunović, Jovo Maksić, Nemanja Oliverić, Paulina Manov, Andrej Šepetkovski i Ljubinka Klarić i to pred prepunom salom Nove scene. 

Gledaoce je, međutim, posebno oduševila režija – prostor predstave, koju, uz izbore muzike, takođe potpisuje Milan Nešković, kojem je ovo treća predstava u Beogradskom dramskom pozorištu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.