Na Jarinju saslušan pa pušten I. M. zbog optužbi da je napao novinara

Prelaz Jarinje
Foto: KoSSev

Kosovska policija potvrdila je za KoSSev da je danas saslušala muškaraca sa Kosova (I. M.) koji se, kako navode, tereti za umešanost u slučaj koji se još ranije dogodio. Njegov advokat izjavio je za naš medij da je I. M. saslušan na Jarinju, a u vezi sa navodnim optužbama za umešanost u napad na novinara.

Na upit KoSSeva o nezvaničnim informacijama koje su građani dostavili našem portalu, o tome da je osoba sa inicijalima I. M. jutros zadržana u policijskoj stanici na Jarinju, iz Kosovske policije su bez iznošenja drugih detalja saopštili da je ova osoba ispitana, ali bez preciziranja u vezi sa kojim slučajem.

Takođe su naveli da se po okončanju saslušanja i policijskih postupaka, odlukom tužioca, predmet nastavlja u redovnom postupku.

Prema saznanjima KoSSev portala, reč je o profesoru fizičkog iz Kosovske Mitrovice.

To je u međuvremenu potvrdio za naš medij i advokat Nebojša Vlajić.

On je ujedno kazao da je I. M. zadržan ovog jutra na prelazu Jarinje kada je krenuo za Beograd.

Vlajić precizira da ga kosovski organi neosnovano povezuju sa napadom na albanskog novinara koji se dogodio pre dva meseca kod Kraša u severnom delu Mitrovice.

Kaže da su ga policajci upravo u vezi sa ovim slučajem ispitivali.

„On nema nikakve veze sa tim slučajem“, kazao je Vlajić, dodajući da je izjava njegovog klijenta istinita, te da ne postoje dokazi koji na to mogu da ukažu.

Vlajić precizira da je tužilac rekao da slučaj ide u redovnu proceduru, te da je I. M. nakon ispitivanja pušten, a onda i nastavio put.

Napad na novinara kod Kraša dogodio se 17. novembra, kada je snimatelj Insajderi-ja, prema sopstvenom svedočenju, pretučen, nakon što je prekinuo redovni novinarski zadatak kako bi snimio incident u ulici Vlade Ćetkovića, kada je jedan mladić albanske nacionalnosti takođe pretučen.

Međutim, upravo je privedeni I. M. bio jedan od sugrađana koji je pritrčao u pomoć povređenom mladiću, pridržavši ga da ne padne, dok ga je druga gospođa umivala vodom do dolaska hitne pomoći. U ovo se uverila novinarka našeg portala koja je automobilom prolazila u tom trenutku i prepoznala I. M.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.