Na Crnuši postavljena slova „UÇK“

Znak „UÇK“ postavljen je na uzvišenju Crnuša iznad Kosovske Mitrovice, ali nije poznato i kada.

Građani su ova tri crvena slova primetili juče u poslepodnevnim satima.

Brdo na kom su postavljena pripada opštini Južna Mitrovica gde većinski žive Albanci, ali je on jasno vidljiv i iz severnog dela grada.

Inače, ideja da se ovaj znak postavi na brdu iznad Kosovske Mitrovice planirana je još od aprila meseca ove godine i to od strane opštinskih vlasti Južne Mitrovice.

Kako je i tada najavljeno, plan je bio da se slova „UÇK“ postave na metalnim nosačima i da budu osvetljena.

Direktor katastra u Južnoj Mitrovici, Artan Beriša (Berisha), u aprilu je kazao da je određen teren za „tri zlatna slova OVK“ kojima će se „odati počast svetom ratu oslobodilačke vojske“.

„Zajedno sa potpredsednikom Arijanom Tahirijem, danas smo bili na terenu da bismo utvrdili prostor gde će se realizovati projekat sa tri zlatna slova OVK, koji će osvetliti i odati počast svetom ratu oslobodilačke vojske“, naveo je Beriša 20. aprila.

Na Crnuši je opština Južna Mitrovica još pre dve godine najavila dodelu 191 hektara zemlje za izgradnju baze Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Inače, na njoj se nalazi poligon za vežbu, a upravo je početkom ove godine KBS imao vežbu sa bojevim gađanjem na ovom brdu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.