Na Batrovcu sprečen pokušaj krijumčarenja 35.000 cigareta sa kosovskim markicama


Srpski carinici zajedno sa policijom sprečili su juče pokušaj krijumčarenja skoro 35.000 cigareta marke “Winston“ na prelazu Batrovci. Cigarete su pronađene u specijalno napravljenom bunkeru autobusa bujanovačkih registarskih oznaka koji je saobraćao sa KiM ka Švajcarskoj, saopštili su iz Uprava Carina.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole autobusa na izlazu iz Srbije.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime putnika odgovorio da sem prtljaga u autobusu nema ničega drugog.

Međutim, kako navode iz carine, kako su autobusi ovog prevoznika od ranije evidentirani zbog različitih prekršaja, odlučeno je da se izvrši pregled mobilnim skenerom.

Nakon analize slike utvrđeno je da je nekoliko fabričkih šupljina prepravljano kako bi se one pretvorile u namenski prostor za krijumčarenje, tzv. bunkere, dodaju.

Skidanjem limenih pregrada sa jednog od njih, otkriveno je mnoštvo naslaganih paklica cigareta marke “Winston“ sa kosovskim akciznim markicama.

Vozač je zajedno sa zaplenjenim cigaretama i autobusom predat u dalju nadležnost policije i tužilaštva, poručuju iz Uprave carina Srbije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.