Mustafa: Specijalni sud šansa da se otkriju ubistva

Izvor: RTK2/Zeri (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Premijer Vlade Kosova Isa Mustafa izjavio je za dnevnik ”Zeri” da je Specijalni Sud dobra šansa da se otkriju posleratna ubistva.
 
”Mi ćemo zahtevati da se nastavi sa istragama kako bi i tužilaštvo radilo svoj posao. Trazicemo da se i Specijalni Sud bavi tim slucajevima, ali i dalje ne znamo tacno kako je definisan rad, delokrug i agenda tog suda”, kazao je Mustafa.
 
On smatra da će skupština Kosova glasati za osnivanje Specijalnog suda, ali nije siguran da takav ishod može da bude kada je u pitanju transformacija Bezbedonosnih Snaga Kosova u Oružane Snage Kosova.
 
”Mislim da će zakon o Specijalnom Sudu biti izglasan. Nadam se da ćemo se dogovoriti i sa manjinama sto se tiče Oružanih snaga Kosova jer je taj zakon koristan za sve koji žive na Kosovu i većinskom i manjinskim narodima”, rekao je Mustafa.
 
Što se tiče masovnog odlaska građana Kosova put zapane Evrope Mustafa kaže da treba preduzeti mere da se onemogući njihov odlazak, a da su posrednici u tome i Albanci i Srbi.
 
Prema njegovim rečima ambasadori zemalja kvinte su zabrinuti zbog toga i svi ponavljaju da se građani Kosova obmanjuju i da će oni koji stignu u zemlje EU biti vraćeni.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.