Mustafa ponovio: Nećemo razgovarati o Trepči u Briselu

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio u Podujevu da se o ”Trepči” nikada neće razgovarati u Briselu, pozivajući žitelje te opštine da se narednih dana ne priključuju protestima, prenosi ”Koha ditore”.

Isa Mustafa je imao molbu za građane tokom posete Podujevu. On je od njih tražio da se ne priključuju protestima koje je ”Samoopredeljenje” najavilo za naredne dane.

Premijer Kosova je rekao da se o ”Trepči” nikada neće razgovarati u Briselu. Po njegovim rečima, Beograd želi da skrene pažnju sa svoje ekonomske nestabilnosti, usmeravajući je na Kosovo.

Premijer Kosova Isa Mustafa je obećao da niko neće o ”Trepči” diskutovati u Briselu.

Tokom svoje posete opštini Podujevo, Mustafa je rekao da su srpski zvaničnici zainteresovani da stvore zabunu, ali da je po njegovim rečima ”Trepča” kosovska.

Naglasio je da je izjava zvaničnika SRbije data samo kako bi dolila ulje na vatru. Iako su kosovski ministri pre 10 dana bili u Beogradu, kako bi razgovarali o Nacrtu zakona koji je njegova Valda pripremiila za ”Trepču”, Mustafa se potrudio da kaže suprotno.

”Niko nije išao u Beograd da bi razgovarao o 'Trepči'. 'Trepča' je naša. Ne zamarajte se time ko je šta rekao od srpskih zvaničnika, jer oni pokušavaju da stvore zabunu. Mislim da pitanje 'Trepče' nikome na Kosovu ne treba da bude nejasno. Ona je naša, nalazi se na našoj zemlji”, rekao je Mustafa.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.