Muškarac iz Srbice uhapšen zbog podvođenja

Kosovska policija hapšenje Srba u Gnjila nu KBS
Kosovska policija hapšenje

Osnovni sud u Mitrovici odredio je jednomesečni pritvor za R. L. (60), koji se sumnjiči za krivično delo trgovine ljudima. R. L. iz Srbice sumnjiči se da je oštećenu M. H. držao zatvorenu u svom lokalu gde ju je primoravao na pružanje seksualnih usluga. Prilikom hapšenja, kod okrivljenog je pronađeno i oružje, prenosi Indeksonline.

U saopštenju Osnovnog tužilaštva u Mitrovici navodi se da je okrivljeni tokom februara 2018. godine u Mitrovici sreo M. H. i prebacio je do svog lokala u Srbici.

Okrivljeni je prevarom i zloupotrebom oštećenu zaposlio u svom lokalu i primorao je da radi kao konobarica, obećavši joj da će biti plaćena. Držao ju je pod kontrolom, zatvarajući joj vrata lokala. Uz pretnju pištoljem, iskorišćavao je seksualno i primoravao na pružanje seksualnih usluga drugim osobama za 10-15 evra, navode iz tužilaštva.

Kod okrivljenog je prilikom hapšenja pronađeno i nelegalno oružje i municija, koji su mu tom prilikom oduzeti.

Protiv okrivljenog je podignuta optužnica za krivično delo trgovine ljudima kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.