MUP Srbije u dve odvojene akcije zaplenio 77 kilograma marihuane

FOTO: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, juče su u okolini Obrenovca zaplenili 50 kilograma marihuane, a u Novom Sadu još 27 kilograma.

Policija je u selu Mislođin kod Obrenovca pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima sa 796 stabljika marihuane, kao i 50 kilograma ove droge osušene i spremne za distribuciju.

MUP navodi da postoji sumnja da su ovi narkotici bili namenjeni daljoj prodaji na području Republike Srbije.

U vezi sa ovim slučajem uhapšene su tri osobe, Đ. M. (1970), S. R. (1975) i M. M. (1965).

Osim toga, policijski službenici izvršili su i pretres objekata na još četiri lokacije, koje su, kako navode, koristile uhapšene osobe.

Tu su pronašli i zaplenili ukupno 234,415 evra, 5,000 švajcarskih franaka, 66,005 australijskih dolara, šest pištolja i pet vozila.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja do 48 časova, i oni su uz krivične prijave privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, saopštio je MUP.

U drugoj akciji, sprovedenoj u Novom Sadu, policijski službenici zaplenili su nešto manju količinu marihuane, odnosno 27 kilograma i uhapsili S. Đ. (1993).

Pretresom stana u kome je uhapšeni neprijavljeno boravio policija je pronašla i zaplenila i 89 grama MDMA-e, 86 grama hašiša, kao i 3 grama kokaina, dve digitalne vage i znatnu količinu novca u domaćoj i stranoj valuti za koju se, kako navodi MUP, sumnja da je stečena prodajom narkotika.

Uhapšenom S. Đ. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće uz krivičnu prijavu priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.