MUP Srbije: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila

Saobraćajna policija radar kontrola
FOTO: Marko Jovanović/Preuzeto sa Telegraf.rs

Pripadnici Uprave saobraćajne policije pri MUP-u Srbije, sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, saopšteno je iz ove institucije.

Osim u Srbiji, ista akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Kako preciziraju iz MUP-a, saobraćajna policija će tokom akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“.

Što se tiče auto-puteva biće merena prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

„Napominjemo i da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica.

Stoga, još jednom apeluju na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.