MUP: Sprečen šverc 10 tona brašna, prevozili braća Mitrovčani i Vučitrnac

Ilustracija

Pripadnici MUP-a Srbije u selu Ribariće, koje se nalazi u neposrednoj blizini prelaza Brnjak, tokom jučerašnjeg dana pronašli su veću količinu brašna u transportnim vozilima kojima su upravljale tri osobe sa Kosova, a među kojima su dvojica braće iz Kosovske Mitrovice. Njima je određeno 48-časovno zadržavanje i terete se za nedozvoljenu trgovinu, saznaje KoSSev iz izvora bliskih MUP-u Srbije.

Oko 18 časova u ovom selu je prvo zaustavljeno transportno vozilo kojim je upravljao muškarac iz Kosovske Mitrovice. Kontrolom je pronađena veća količina brašna u tovarnom delu. Kako saznajemo, transportovano je 100 džakova, a on nije imao potrebnu dokumentaciju.

Odmah zatim, na istoj lokaciji zaustavljeno je i vozilo drugog Mitrovčanina u čijem je tovarnom delu, prema njegovim navodima, pronađeno 150 džakova brašna. Ova osoba je dala na uvid otpremnicu i nalog za utovar.

U pitanju su dva brata.

Potom je na istoj lokaciji zaustavljen muškarac iz Vučitrna u čijem je tovarnom delu takođe pronađeno 150 džakova brašna, za koje je lice dalo na uvid otpremnicu i nalog za utovar.

Ove osobe su potom saslušane u svojstvu osumnjičenih za krivično delo „Nedozvoljena trgovina“. Određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Četirsto vreća od po 25 kilograma oduzeto im je uz izdate potvrde o privremeno oduzetim predmetima. Krivična prijava biće dostavljena nadležnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.