Mozzart donirao sportsku opremu FK Staro Gracko

Foto: Mozzart

Kompanija Mozzart donirala je sportsku opremu u vidu dresova, kopački i trenerki Fudbalskom klubu Staro Gracko sa KiM. Ovaj klub nagrađen je zbog plasmana u viši rang takmičenja – Zonu Jug, saopšteno je iz kompanije.

Sportski duh, timska igra, dobri rezultati, kako navode, samo su neke od stvari koje Mozzart zna da prepozna i vrednuje kroz brojne akcije, donacije i sponzorstva.

Predsednik kluba Jovan Matović ističe da je donacija opreme veliki gest za opstanak kluba u Starom Grackom.

„Neizmerno nam znači pomoć kompanije Mozzart, do sada smo imali samo jednu garnituru dresova koju smo koristili za sve utakmice. Nekada je to bio problem, kada bi i protivnik takođe imao plave dresove. Hvala Mozzartu što nas je rešio tih briga i poklonio nam dve garniture dresova, kao i kopačke i trenerke“, kaže Matović, a prenosi Mozzart.

On objašnjava da se klub, koji postoji više od četrdeset godina, nalazi u nezavidnoj situaciji jer ne može da igra na svom terenu nego, i kad je domaćin, igra u Kuršumliji.

„Veoma smo zahvalni što nam je FK Košanica omogućila da igramo na njihovom stadionu, ali nam cela ta situacija povećava troškove. Nemamo stalni izvor finansiranja, klub održavamo u životu iz sopstvenih sredstava i uz pomoć dobrih ljudi“, objašnjava Matović.

Bez obzira na to, ističe, teren u Starom Grackom je u dobrom stanju i tu treniraju svakodnevno.

O odustajanju, kako kaže, ne smeju da razmišljaju, jer izlazak iz mesta omogućava deci i mladima i da se druže sa svojim vršnjacima iz ostalih delova Srbije.

Ovaj fudbalski klub, dodaje, predstavlja drugi dom za omladinu iz Starog Grackog i okolnih mesta – Gračanice, Donje i Gornje Gušterice, Dobrotina, Livađa, Plemetine i Stanišora.

Mozzart podseća, da od svog osnivanja podržava lokalne klubove kroz donacije i sponzorstva, ali i akciju “Novi dresovi za nove šampione”, navodeći da su samo u ovoj godini sa novom opremom obradovali oko 20 klubova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.