Most na Ibru zvaće se „Šakira“? U Šakirinom interesu da nastupi besplatno

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri, planira da dovede Šakiru da nastupi na ceremoniji otvaranja glavnog mosta u Mitrovici. Kaže da latinoamerikanka neće biti plaćena ni jedan cent iz opštinskog budžeta jer je u njenom interesu, ali i u interesu mnogih drugih izvođača da nastupaju na mostu u podeljenom gradu.

Bahtiri je odlučio da na dan otvaranja mosta na Ibru u Mitrovicu dovede svetski poznatu pevačicu. Isprva je tvrdio de će zvezda koja će zabavljati Srbe i Albance u Mitrovici biti iz Engleske ili Amerike, ali sada je u razgovoru za Gazetu Express konkretizovao da je jedna od pevačica sa kojima opština pregovara Šakira, pevačica iz Kolumbije.

„Jedno od imena je Šakira“, kaže Bahtiri, dodajući da su u opticaju i drugi izvođači koji će nastupiti na mostu koji Mitrovicu odvaja na dva dela. Međutim, datum otvaranja mosta još uvek nije poznat.

Shakira
FOTO: Wikipedia

Prema podacima Business Insider-a, 2016. Šakira je dospela na listu najplaćenijih izvođača na svetu. Po koncertu zaradi između milion i milion i po dolara, navodi Gazeta Express.

Međutim, Bahtiri kaže da ne namerava da plati ni jedan cent iz opštinskog budžeta za organizaciju ovog događaja. Stav je Bahtirija da je u Šakirinom interesu, ali i interesu drugih izvođača da nastupaju na ovom događaju.

„Nećemo nameniti opštinska sredstva za finansiranje koncerta zato što je u interesu tih izvođača da dođu ovde, jer je ovo ogroman problem,“ rekao je Bahtiri Gazeti Express.

Gradonačelnik Mitrovice naveo je i da će most na Ibru u budućnosti nositi ime izvođača koji će na njemu nastupiti na dan otvaranja.

Ideja otvaranja mosta nastupom poznatih izvođača podržao je i zamenik premijera Bedžet Pacoli. S druge strane, premijer, Ramuš Haradinaj ne podržava ovu ideju jer smatra da je previše tenzija oko mesta na kom Bahtiri planira da organizuje koncert.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.