Monografija "Zadužbine Kosova i Metohije" danas na Beogradskom sajmu knjiga

Monografija "Zadužbine Kosova i Metohije – istorijsko, duhovno i kulturno nasleđe srpskog naroda" biće predstavljena danas na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. O monografiji će govoriti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop raško-prizrenski Teodosije, episkop zapadno-američki Maksim, umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, kao i profesor doktor Dušan Bataković. Uvodnu reč daće patrijarh Srpske pravoslavne crkve, Irinej, i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić. 

Knjiga je živo svedočanstvo o istrajnom nastojanju Srpske pravoslavne crkve da očuva izuzetnu duhovnu i materijalnu kulturu, svoje vekovne spomenike i hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije, ističe se.

Monografija "Zadužbine Kosova i Metohije" sadrži tekstove znamenitih srpskih istoričara, teologa, publicista, umetnika, kao i istorijska dokumenta i povelje, razna saopštenja i izveštaje o hrišćanskom nasleđu Kosova i Metohije, a predgovor patrijarha Pavla daje knjizi poseban pečat.

Pročitajte još:

Ljubavna poezija pesnika sa Severa Kosova Nenada Radenkovića Jera na Sajmu knjiga

 

Knjiga, čije je štampanje finansirala Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, biće predstavljena na štandu ove kancelarije u hali 1A, u 17 časova.

Na Međunarodnom sajmu u Beogradu, koji će trajati do nedelje, svoje stvaralaštvo o Kosovu i Metohiji predstavilo je više ustanova i pojedinaca, a u ponedeljak je novo i dopunjeno izdanje popularne knjige "Dečanska riznica", profesora doktora Mirjane Šakote, predstavio manastir Visoki Dečani u saradnji sa izdavačkom kućom "Platoneum".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.