Molićaj: Tretman Srba na Severu sličan tretmanu Albanaca od strane Miloševićevog režima

Dardan Molićaj
FOTO: Dardan Molićaj/Fejsbuk profil

Izvor: Ekonomia online (Deo teksta je preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Predsednik Socijaldemokratske partije, Dardan Molićaj (Molliqaj), rekao je da Vlada Kosova mora da pazi da ne sklizne na „fašističke pozicije“ kada se bavi Srbima sa Severa, prenosi Ekonomia Online.

Molićaj je, gostujući u emisiji „Pressing„, rekao da je tretman Srba na Severu sličan tretmanu Albanaca od strane Miloševićevog režima.

„Problem na Severu se ne može rešiti upotrebom sile i moći. Način na koji smo se nedavno odnosili prema problemu Severa i Srba na Severu, mislim da postoji opasnost i da postoje neke sličnosti sa onim kako se Milošević odnosio prema nama”, rekao je Molićaj, prenosi Ekonomia online.

„Moramo da budemo oprezni, jer postoji malo sličnosti“, dodao je on.

Prema Molićajevim rečima, nedavnim postupkom Vlade Kosova dokazano je da Sever kontroliše Srbija.

„Čini mi se da je Kurti pogrešno izračunao svoju meru reciprociteta. Bili smo protiv toga jer problem na Severu nije pravni, već politički“, izjavio je predsednik PSD.

Molićaj je rekao da se ne može reći da su svi Srbi instrumentalizovani, navodi ovaj medij.

„Vi i mi znamo da Srpska lista osvaja 98% tih glasova. Možemo reći da su glasali pogrešno, ali ne možemo reći da su svi instrumentalizovani“, rekao je Molićaj.

Predsednik Molićaj je naglasio da se „problemi između Kosova i Srbije mogu rešiti samo političkim sporazumom, a ne demonstracijom snage Kosova ili Srbije“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.