„Moj Kolašin igra i peva“ šesti put u Zubinom Potoku

moj kolašin
Foto: Dom kulture Zubin Potok

Kulturna manifestacija „Moj Kolašin igra i peva“, održaće se po šesti put ove godine 14. septembra u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku. Manifestacija počinje u 14 časova i okupiće čuvare izvornog stvaralaštva iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Pored identitetskog karaktera, ova kulturna manifestacija kao nosilac srpske izvorne pesme i igre, posebnu pažnju posvećuje očuvanju starih instrumenata, narodnih običaja i zdravica.

Kolašinskoj publici u subotu predstaviće se Pevačka grupa „Grbalj“ iz Boke Kotorske, „Biseri Moravice“ iz Ivanjice, „Raspevani Zlatibor“ sa Zlatibora, „Ribnica“ iz Kraljeva, „Zavičaj“ iz Zlakusa, „Slavuj“ iz Sevojna, „Srnićanke“ iz Gornjeg Milanovca, kulturno umetnička društva „Štavalj“, „Pesme iz vika“, „Beli mugri“, kao i kulturno umetnička društva sa Kosova i Metohije.

Nakon proglašenja pobednika i dodele priznanja i zahvalnica, organizatori će prirediti svečanu večeru za sve učesnike i goste.

Pokrovitelji ove manifestacije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Zubin Potok.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.