Moguće smanjenje kapaciteta rada opštine S.Mitrovica usled kovida

Zgrada Opštine
FOTO: KoSSev

Ponovo raste broj zaraženih, a ista situacija je i na Severu Kosova. U Severnoj Mitrovici su sve opštinske službe do danas radile u punom kapacitetu. Međutim, danas, nakon što je potvrđeno da je nekoliko službenika pozitivno na koronavirus, postoji mogućnost da će opština od sledeće nedelja raditi umanjenim kapacitetom.

U razgovoru za KoSSev, gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, izjavio je da je obavešten da je nekoliko radnika ove opštine inficirano koronavirusom.

Kako kaže, još uvek se ne zna tačan broj inficiranih, jer se za pojedine radnike čeka da pristignu rezultati testova.

Precizirao je da će kapacitet rada opštinskih službi zavisiti upravo od ukupnog broja inficiranih radnika.

„Naravno, ukoliko je to brojka (inficiranih) koja ne dozvoljava opštini da pruža određene usluge građanima, sigurno da ćemo onda, i zbog građana, a i zbog samih zaposlenih, smanjiti naše radne kapacitete. Ne mogu da kažem na minimum, ali sigurno za određeni broj radnika“, izjavio je Radojević.

Podcrtao je da će, nakon dobijanja zvaničnih rezultata za sve radnike za koje se sumnja da su inficirani koronavirusom, opština obavestiti javnost o tome koje će službe raditi, a koje ne.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.