Mogerini: Spremna sam da zaključam vrata i do tri meseca kako bi se došlo do sporazuma

Mogerini Federika

Nova runda dijaloga u sklopu pregovora Beograda i Prištine biće zakazana sledećeg jutra, nakon ukidanja takse, poručila je danas šefica EU diplomatije Federika Mogerini, naglašavajući spremnost da „zaključa vrata“ i do tri meseca s ciljem postizanja sveobuhvatnog sporazuma.

Uslov za nastavak dijaloga šefica EU diplomatije, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vide u ukidanju taksi na robu iz Srbije koje je uvela Priština još krajem prošle godine.

„U trenutku kada se uslovi budu stvorili spremna sam da sazovem sastanak na visokom nivou već sledećeg jutra, ali ujedno i da nas zaključam koliko god treba – jedna nedelja, jedan mesec, tri meseca…kako bismo postigli sveobuhvatni pravno obavezujući sporazum,“ poručila je Mogerini u Briselu na pres konferenciji po završetku sastanka ministara Evropske unije

Kako za sada ne vidi korake ka tom pravcu, neće sazivati novi sastanak u vezi sa dijalogom, sve dok se uslovi za sprovođenje dijaloga ne stvore, naglasila je.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.