Mladić sa Kosova proteran iz Italije zbog povezanosti sa ISIS-om

Zbog povezanosti sa ISIS-om dvadesetšestogodišnji mladić sa Kosova proteran je zajedno sa državljaninom Pakistana iz Italije, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova ove zemlje.

Ovaj mladić, koji je živeo na severu Italije, hapšen je takođe početkom novembra, ali je dve nedelje kasnije, odlukom sudije, pušten na slobodu, prenosi nemački portal europeonline-magazine.

Veruje se i da je bio u kontaktu sa Marokancem, koji je napustio Italiju 2013. godine, pridruživši si se takozvanoj Miliciji Islamske države u Siriji, sa još dvoje islamista koji su prethodno proterani. Takođe, objavljivao je džihadističku propagandu na Fejsbuku.

Ovaj nemački portal podseća i da je Italija, nakon oružanog napada na novinare lista "Šarli ebdo" u Parizu, prošle godine, usvojila zakon koji omogućava proterivanje stranih građana osumnjičenih za "terorističke aktivnosti" i to po ubrzanoj proceduri. Od tada je 127 lica proterano iz ove zemlje.

Detaljnije o slučajevima hapšenja građana sa Kosova u inostranstvu, čitajte u našoj podstranici "ISIS i Kosovo".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.