Mladi iz Crne Gore pomogli narodnim kuhinjama na KiM-u

Nevladina organizacija iz Crne Gore "Mladi za Kosmet" uručila je juče u Dečanima novčanu donaciju za pomoć narodnim kuhinjama na KiM-u. Novčani iznos u vrednosti od 1.000 evra sakupljen je u humanitarnoj akciji koja je pokrenuta sredinom prošle godine.

Mladi iz Podgorice su organizovali prodaju majica sa natpisom "Crna Gora priznala nije, Kosovo je srce Srbije", a prihod od prodaje ovakvih majica namenjen je za pomoć socijalno ugroženim porodicama na KiM-u. Cena majica koje su mogle da se naruče i preko interneta bila je 10 evra. Sav prihod od prodatih majici uručen je organizaciji pri Eparhiji raško-prizrenskoj "Majka Devet Jugovića" koja vodi šest narodnih kuhinja na KiM-u, a u kojima se hrani preko dve hiljade ljudi.

Ovo nije prvi put da mladi iz Crne Gore pomažu narodu na ovim prostorima. Oni su krajem maja prošle godine učestvovali u akciji kupovine jagnjadi i ovaca za socijalno najugroženije porodice. Od novca koji je ova organizacija prikupila kupljeno je pet ovaca porodici Dalibora Đorđevića iz sela Čuka.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.